Alfred, Ariciul Detectiv

Misterele lui Alfred, ariciul detectiv, alias Les Mysteres d’Alfred, este un desen animat francez-americana de Gaumont-Alphanim care a fost difuzat pe France 3, in Franţa, pe TVOntario si pe reţeaua Qubo (la diversi furnizori de televiziune) in Statele Unite.

Personajele desenului animat Alfred, ariciul detectiv sunt compuse din animalute de padure antropomorfe, cum ar fi ratonii sau elanii. Desenul urmareste trei adolescenti: Alfred Hedgehog cu prietenii lui Milo Skunk si Camille Wallaby in timp ce acestia rezolva mistere. Alfred Hedgehog este un tanar detectiv caruia ii place sa rezolve mistere gasind indicii. El foloseste un telefon mobil numit Detectaberry, care face poze, filmeaza si inregistreaza audio pentru a aduna indicii cum ar fi amprente sau urme. El este unul dintre cele trei caractere care apar in toate episoadele. Sintagma pe care o zice in mai toate episoadele este: “Acesta este un mister serios!”.

Desenul animat are multe asemanari cu cartea “Trei investigatori” a lui Robert Arthur Junior, o carte de mistere pentru copii. In romania desenul animat Arthur, ariciul detectiv se difuzeaza pe Minimax.